PDF Imprimare Email

Studii de caz

Depistarea sustragerilor de carburant:

Domeniul de activitate: Productie de carne pasare si oua de consum

Camion cu GPS conectat la sonda carburantDescrierea situatiei: La sediul companiei s-au semnalat furturi de carburant din rezervoarele vehiculelor parcate pe teritoriul fermei de pasari. Tinta hotilor au fost vehicule Mercedes-Benz Actros cu capacitatea rezervorului de 300 de litri din care au sustras diverse cantitati de motorina. Vehiculele respective sunt echipate cu echipamente GPS MultiFleet avand suplimentar conexiune la sonda de carburant din rezervor, in felul acesta inregistrandu-se in baza de date a aplicatiei nivelul carburantului la interval de 10 secunde. Aplicatia prezinta sub forma atat grafica cat si tabelara, evolutia nivelului de carburant din rezervor, la nivel de zi, avand ca si repere comparative cantitatea de carburant de la finalul zilei anterioare, precum si, daca este cazul, cantitatea de carburant de la inceputul zilei urmatoare. In acest fel, orice scadere brusca a acestui nivel semnifica o sustragere de carburant.

Utilizand aplicatia MultiFleet s-au putut determina cantitatile de carburant sustrase, probe care au fost remise Politiei si pe baza caror pagubele au fost imputate autorilor furtului. Captura de ecran de mai jos este una din aceste probe:

Grafic GPS nivel carburant si determinare sustragere

Sageata rosie indica zona care semnifica faptul ca la oprirea motorului din ziua anterioara (zona de grafic gri) nivelul carburantului se situa in jurul valorii de 160 de litri, dupa care, la pornirea motorului in ziua de luni 08.03.2010 (zona de grafic portocalie) sonda indica o valoare de aproximativ 110 litri.

Discuta despre acest subiect pe FacebookDiscuta despre acest subiect pe Facebook.

 

 

Depistarea sustragerilor de beton din autobetoniere:

Domeniul de activitate: Statie de betoaneBetoniera cu GPS si senzori de rotatie a benei

Descrierea situatiei: Compania detine autobetoniere pe care s-au montat ehipamente GPS MultiFleet cu senzori de detectare a sensului de rotire al benei, astfel incat in aplicatia MultiFleet se inregistreaza fiecare actiune de incarcare sau descarcare a acesteia.

Urmarind activitatea uneia dintre autobetoniere in aplicatia MultiFleet, managerul de flota a putut observa ca, dupa incarcarea in statia de betoane, pe ruta pana la clientul la care trebuia facuta livrarea respectiva, vehiculul a efectuat o cursa in afara rutei, la o locatie necunoscuta (neinregistrata in aplicatia MultiFleet ca fiind un punct de interes) locatie in care a avut loc si descarcarea unei anumite cantitati de beton.

Vizualizand pe harta locatia respectiva, s-au determinat cu precizie adresa si coordonatele GPS si a fost trimisa la fata locului o echipa care a confirmat faptul ca la acea adresa nu se afla un client al companiei ci se ridica o constructie particulara, despre care ulterior s-a determinat ca apartinea unei persoane inrudite cu conducatorul auto al autobetonierei.

Conducatorului auto i s-a reziliat contractul de munca pe baza acestor determinari, iar conducerea firmei a decis montarea de echipamente GPS MultiFleet pe toate vehiculele companiei.

Ecran harta GPS traseu